Tips &trucs en Fast Track







Optimaal gebruik van de GuitarJan.com website (tips & trucs)



Hoewel heel veel van onze website-bezoekers de interface van GuitarJan.com tamelijk intuïtief vinden, kun je het gebruik van de website voor jezelf nog effectiever en efficiënter maken, als je de 18 tips en trucs die hieronder staan, toepast.

    Tip 1   

75px; Een waarschuwing en een tip vooraf: deze website is niet geschikt om op een mobiele telefoon of kleine tablet te gebruiken. De minimale resolutie waarmee de website prima functioneert is 1920x1440 pixels, en deze resolutie tref je uitsluitend aan op moderne (grote) laptops en desktop computers, zie voor de resolutie ook de informatiebalk onderin de webpagina's.

Mocht je een beeldscherm met een kleinere resolutie hebben, en wil je toch volledige webpagina's in beeld hebben, dan kun je eventueel de "Zoom" functie van je webbrowser gebruiken. De moderne webbrowsers hebben meestal rechtsboven in beeld een menu, dat je herkent aan bijvoorbeeld drie puntjes of streepjes. Als je Google Chrome gebruiker bent (de browser waarin de GuitarJan.com website het beste functioneert), dan geeft een klik op de drie puntjes je een drop-down menu, waaruit je optie "Zoom" kunt kiezen. Pas de beeldschermresolutie van de webbrowser naar je gewenste weergave aan.

    Tip 2   

Als je voor het eerst de website bezoekt, is het handig om met deze menu-optie op de horizontale menubalk te beginnen. Deze knop vind je geheel rechts op de menubalk. Dat komt omdat de opties onder deze knop een beetje buiten de standaard structuur van de website vallen. Zie daarvoor ook tip 5 verderop.
We begrijpen dat je zo snel mogelijk aan de slag wilt, maar soms is het verstandiger om even in alle rust de structuur en navigatie van de website te bestuderen, zodat je alle informatie zo efficiënt en logisch mogelijk, gebruikt en tot je neemt. Deze knop geeft je toegang tot een drop-down menu waarin je de module vindt waar je je momenteel bevindt ("Handleiding & Fast Track"). Vaak krijg je, als je een module opent, een klein menu waaruit je dan verder kunt kiezen, wat je wilt gaan doen. Het navigeren met deze menu's wijst zich vanzelf.

    Tip 3   

Het woord Fast Track zie je in het menu knipperen, en dat hebben we niet voor niets gedaan, we proberen er je aandacht mee te trekken. Je kunt onze website via het hoofdmenu van links naar rechts helemaal afwerken, en dan heb je de theorie en de praktijk in de meest logische volgorde afgewerkt. Dat hebben we hiervoor al uitgelegd. Maar de meeste gitaristen zijn daarvoor te ongeduldig. Daarom hebben we de Fast Track geïntroduceerd. Zoek het voor jou gewenste studie-onderdeel op in de "site map" die je ziet, en klik de gewenste button, om direkt naar de gewenste website module te gaan.

    Tip 4   

In een aantal modules kun je een overzicht opvragen van de songs (met akkoorden of solo's), die we op de website beschikbaar hebben. Je kunt weliswaar vanuit dit aparte venster dat wordt geopend, niet direct doorklikken naar de gewenste song, maar je kunt wel opzoeken of er een door jouw gewenste song in onze muziek database voorkomt.
Je kunt daarvoor het vergrootglas rechtsboven in het venster gebruiken.


Deze soort van zoekfunctie ken je waarschijnlijk van duizenden andere websites die je hebt bezocht. In bijna alle modules van deze website is de zoekfunctie ingebouwd. Wat je direct leert over de songs en solo's op de website, is dat de informatie daarvan verdeeld is over drie verschillende modules: Songs kunnen voorkomen in de vorm van akkoordenschema's, vaak met slagritme aanduiding. Een tweede vorm, gebruikelijk bij de solo's, is het gebruik van tabulatuur om de vingerzetten van de solo weer te geven, en de derde vorm is, volledige partituren (notenschrift en tabulaturen) van songs. Alle songs vind je terug onder de men-optie "Songs & solo's", waarbij je vanuit het drop-down menu kiest voor "TabsPro applicaties". De TabsPro applicaties behandelen we verderop in deze handleiding.

    Tip 5   

De informatie op de website is onderverdeeld in vier verschillende blokken, zoals je hierboven in de afbeelding kunt zien. Voor de beginnend gitarist (en de bezoeker die voor het eerst van onze site gebruikmaakt), is het handigste om met het algemeen menu ("Home, contact & diversen"), te beginnen. Je begrijpt dan hoe de site in elkaar steekt, en waar je in de toekomst de voor jouw noodzakelijke informatie kunt vinden.
Hier vind je ook de mogelijkheid voor contactopname en het opvragen van verdere informatie. Je hebt de mogelijkheid om per e-mail rechtstreeks contact met de webmaster van op te nemen, of je in te schrijven (of uit te schrijven) voor onze periodieke nieuwsbrief.

    Tip 6   

De muziektheoretische modules zijn "Muziektheorie" en "Muziekgenres". We beginnen in tip 6 met de eerste menu-optie, Muziektheorie. De grondslag van alles in de muziektheorie is de nodige basiskennis, dus daar begint als het ware ook de eerste module mee. De module "Basis muziektheorie" doet precies dat. Als je weinig of geen voorkennis hebt van de muziektheorie, is dit een uitstekend begin van je zoektocht naar hoe muziek, muzieknotatie en notenbalken in elkaar steken.

We kunnen het niet nalaten hier een befaamde quote van Steve Lukather, de meester-gitarist van de band Toto, te citeren:

"Toto-lly for technique" The Guitarist, February 2021)
Steve Lukather is er van overtuigd dat een grondige kennis van muziektheorie essentieel is geweest om zijn creativiteit door de jaren heen, formidabel te verbeteren. “Muziektheorie heeft me daadwerkelijk geholpen in het vervolmaken van mijn gitaarspel. Dit geldt zeker voor de de tijd waarin ik gedwongen werd om ter plekke een muziekstuk met akkoorden of solo's te ondersteunen.
In de studio geven ze je simpelweg een akkoordsymbool, tikken af tot het muziekstuk begint, en de bedoeling is dat je ter plekke iets briljants toevoegt aan de muziek. Ik kan duizenden redenen aangeven waarom theorie en harmonieleer mij geholpen hebben bij het componeren, de muzikale mogelijkheden uitbreiden, en het improviseren.
De grootste leugen is dat kennis van muziektheorie, of weten hoe je muziek kunt lezen, de ziel uit je spel haalt. Dit is complete nonsens.”


De tweede module "Toonladdertheorie" is een zinvolle voortzetting van de basis theorie, en er wordt een bruggetje geslagen tussen toonladdertheorie de op gitaar, en zoals deze in de standaard muziektheorie wordt gepresenteerd. Deze optie gaat er van uit dat je voorkennis van muziektheorie hebt op basisniveau (de vorige module dus).

De derde module "Akkoorden" bestaat uit twee modules.

Her eerste deel is "Akkoordentheorie", specifiek voor de gitaar, en ook hier geldt dat de inhoud voortborduurt op de menu-opties "Basis muziektheorie" en "Toonladdertheorie".

Het tweede deel behandelt "Akkoordendiagrammen" en deze module duikt diep in de akkoordenleer voor gitaar, met honderden akkoordendiagrammen om je op weg te helpen. Belangrijk hier is weer, dat je de theorie van de voorgaande menu-opties beheerst. Anders kun je met dit menu onderdeel weinig meer doen dan akkoorden opzoeken (wat overigens ook heel handig kan zijn).

"Tabulatuur theorie" is een belangrijk theoretisch concept, zeker als je het klassieke notenschrift niet beheerst. Tabulatuur is dan "the next best thing" voor de gitarist. Met weinig moeite zul je snel tabulatuur kunnen lezen en begrijpen.

Het onderdeel "CAGED systeem & solo's" heeft een tamelijk diepgaand theoretisch karakter, en zonder basiskennis van muziektheorie en toonladders, is het C A G E D systeem moeilijk te begrijpen. Voor de gitarist die excellente solo's wil gaan spelen is kennis van dit toonladder-geörienteerd systeem een noodzaak.

"Harmonieleer" gaat vooral over een verdieping van je kennis over akkoordprogressies, zeg maar de harmonische samenklank van akkoorden die bij elkaar passen. We leggen aan de hand van interval-tabellen uit hoe je kunt uitvissen welke akkoorden in een bepaalde toonladder bij elkaar horen, en in welke volgorde je deze akkoorden het beste zou kunnen spelen.
Daarnaast besteden we aandacht aan het moduleren, het switchen van de ene naar de andere toonladder (en dus andere akkoorden), in een muzieknummer.
Ook hier is het belangrijk, dat je kennis hebt van hetgeen is besproken in de website onderdelen "Toonladders" en "Akkoordenleer".

Bij "Strumming (slagritmes)" leggen we uit wat slagritmes voor een gitaar zijn. Er zijn een heleboel audiobestanden toegevoegd, om het een en ander te verduidelijken.

    Tip 7   

De tweede menu-optie van de muziektheoretische modules is "Muziekgenres". Die pakken we in deze tip bij de horens. Het website onderdeel "Muziekgenres" geeft allereerst een korte herhaling van de systematiek van het gebruik van pentatonische toonladders, waarover je alles kunt lezen in "CAGED systeem & Solo's".
Het is belangrijk om de theorie van pentatonische toonladders goed te begrijpen, omdat deze de basis vormt van de meest voorkomende gitaarsolo's in popmuziek.
Na deze herhaling is er een deep dive in diverse muziekgenres als Blues, Rock, Reggae, (smooth) jazz, Prog Rock, (neo) soul, funk etc.

Per genre wordt gekeken naar de meest voorkomende akkoordprogressies (zie "Harmonieleer"), specifieke toonladders, licks, riffs en slagritmes. Over dat laatste kun je weer heel veel lezen in het websitedeel "Strumming (slagritmes)".
Een aantal modules onder "Muziekgenres", te weten "Blues (LICKZ app)" en "Rock (CHORDZ app)", zijn door GuitarJan.com ook als separate, stand-alone en downloadbare applicatie uitgegeven, en de gebruikersoppervlakte ziet er iets anders uit, dan wat je van de website bent gewend. Hiernaast zie je het menu dat hoort bij de "Blues (LICKZ app)" applicatie. Als je klikt op "Introductie en theorie", verschijnt er een nieuw sub-menu, en de eerste optie van deze externe applicaties is altijd een beknopte handleiding van het gebruik van de applicatie. Ook deze oorspronkelijk externe applicaties zijn zo opgebouwd, dat je het beste leereffect krijgt als je van boven naar beneden alle menukeuzes afwerkt.

    Tip 8   

Het volgende informatieblok op de website bestaat uit instrumentgerichte modules. In de beide modules "Gitaar & gear" en "Basgitaar" worden instrumenttechnische en speeltechnische zaken uitgelegd voor respectievelijk de elektrische en de basgitaar. Het is altijd handig wat over de techniek van gitaren te weten, daarvoor kun je deze beide modules raadplegen. Je leert wat de diverse onderdelen van een gitaar zijn, welke techniek er in gitaren is verwerkt, welk soort pick-ups (elementen) dat je kunt gebruiken, welke soorten snaren gebruikelijk zijn, en nog veel interessante informatie.
Daarnaast worden er een aantal Nederlandstalige en Engelstalige videos gepresenteerd, waarin wordt uitgelegd hoe je per type gitaar (akoestisch, Stratocaster, Les Paul, Floyd Rose model), het meest efficiënt je gitaarsnaren kunt vervangen, en hoe je de brug en de hals (truss rod) kunt afstellen.
Met letterlijk honderden multimedia voorbeelden leggen we ritmesectiespel uit, en kun je samen met mede-gitaristen songs spelen, omdat we, naast de backing tracks (in video-formaat), alle open, barré en power-chords geven, plus de bijbehorende toonladder (voor het solospel), en de juiste Shapes ter ondersteuning van de solo-gitarist.
Er is een uitgebreide uitleg van gitaar- en versterkeffecten (stomp boxes, effectpedalen, modeling), en het gebruik van electronische stemapparaten en dergelijke. Last but not least vind je onder de module "Praktijk" talloze ondersteunende tools om alleen (solo's) dan wel samen te spelen, en interessante theorie die je direct in je spel kunt integreren.

De module "Praktijk" kent twee heel speciale modules om je gitaarspel verder te ontwikkelen.
"Play Together": deze module bevat voor een aantal muziekgenres de hierboven al genoemde multimedia (video) inhoud, waarin je live ziet wat de akkoordenwisselingen zijn in een muzieknummer. Doordat allerlei aanvullende informatie als akkoorden en toonladders en dergelijke zijn gegeven, kun je zelfs met z'n tweeën spelen. Een gitarist neemt de akkoordprogressie voor zijn rekening, de andere speelt een geïmproviseerde solo.

De module "Solo Master": is nog wat geavanceerder. Nadat je een genre gekozen hebt, kom je in een nieuw venster terecht, waarbij je ervoor kunt kiezen om de webgeoriënteerde weergave te wijzigen naar een weergave in je volledige beeldscherm. In de standaard webweergave zijn de tabulaturen bijna niet te lezen, en als je kiest voor een volledig scherm, dan is deze module perfect te gebruiken (vooropgesteld dat je een flink laptop- of desktop beeldscherm hebt).






    Tip 9   

De modules in de menu-optie "Basgitaar", de 2de menu-optie in de instrumentgerichte modules, kent ook weer talloze audio- en video voorbeelden, waarbij de V.o.X. module, dat staat voor Visually Optimised eXercises, je met behulp van videovoorbeelden in real time laat zien welke akkoorden er in een muzieknummer worden gespeeld, en we leveren daar de akkoordenshapes en akkoordensuggesties bij. Een prachtige module om adequate basgitaar-begeleiding te oefenen.

In de praktijkondersteunende module "Stijlvoorbeelden met audio" kun je door op het knipperende pictogram "Audio" te klikken, een lijst met meer dan 160 backingtrack voorbeelden specifiek voor de basgitaar openen. Dit gebeurt in een afzonderlijk venster. Per backing track vind je in het hoofdvenster een tabulatuur met speelaanwijzingen.

In de module "Complete songs • Widescreen •" vind je een lijst met meer dan 30 volledige muzieknummers, waar je mee kunt oefenen. Als je op het muzieksymbool rechts van een muzieknummer klikt, wordt er een nieuw tabblad in je browser geopend. Daar vind je de tabulatuur, en een aantal speciale knoppen onderin het beeldscherm.

Terug naar de startpagina van de website
Terug naar het menu met alle muzieknummers waaruit je kunt kiezen
Starten van de backingtrack (zonder basgitaar en zang)
Stopzetten afspelen van de backingtrack
Volledig beeldscherm openen (handig om de tabulatuur goed zichtbaar te maken)
Volledig beeldscherm sluiten

Je zult overigens zien dat vrijwel alle knoppen in de website een zogeheten "tooltip" hebben, dat is een kleine boodschap die verschijnt als je met je muisaanwijzer op een knop gaat staan. Hiernaast zie je een voorbeeld. De muisaanwijzer is gepositioneerd op de knop Menu, die we hierboven hebben beschreven. Je ziet dan een klein venstertje ("tooltip") verschijnen, waarin wordt aangeduid waarvoor de knop dient.






    Tip 10   

Nu de tips en trucs voor de praktisch-ondersteunende modules van de website. We beginnen met de "Songs • solo's •", een van de meest bezochte modules van de website. Van belang daarbij is dat je de TabsPro structuur begrijpt. TabsPro applicaties zijn speciale programma's die we aan de website hebben toegevoegd. De layout op je scherm is dan ook tamelijk afwijkend van de standaard layout van de website, zoals je deze gewend bent.

TabsPro valt uiteen in drie verschillende versies: één met muzieknummers voorzien van akkoorden, één met tabulaturen waarin de solo's zijn verwerkt die we op de website beschikbaar stellen, en de laatste versie is de partituren versie, waarin complete partituurboeken (noten en tabulatuur) zijn verwerkt. Alle TabsPro modules zijn behoorlijk geavanceerd, waarbij we wel geprobeerd hebben om het gebruik zoveel mogelijk standaard te houden, zodat je niet een oneindige rij knoppen krijgt waarmee je rekening moet houden. Iedere TabsPro module die je vanuit het hoofdmenu start, heeft dezelfde knoppenrij onder in beeld.

De meest belangrijke knop als je voor het eerst een TabsPro module gebruikt, zie je hiernaast. Met behulp van deze knop open je, in een popup-venster, een uitgebreide handleiding voor iedere module. We raden je aan deze goed door te nemen, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de modules. Met de knop onderin het popup-venster kun je de handleiding weer sluiten. Let wel: ook hier is het van belang dat je de zogeheten "Widescreen" knoppen gebruikt, omdat op een klein beeldscherm, of de standaardbreedte van de webapplicatie, het vrijwel onmogelijk is alle informatie goed en duidelijk te kunnen zien. Je hele desktop of grote laptop-scherm gebruiken is bij de TabsPro modules een absolute must.

Je zult merken dat een paar knoppen niet werken, en dat komt omdat deze modules oorspronkelijk ook als stand-alone, downloadable applicaties (apps) op de markt zijn gebracht. Je hoeft je geen zorgen te maken, dit beïnvloedt niet het gebruik van de modules op de website.

    Tip 11   

Een van de andere veelgebruikte modules zijn de "JAMZ" modules, die je onder de menu-optie "Backing &: solo tracks algemeen" terugvindt. Onder deze menu-optie vind je duizenden backing tracks, die je kunt gebruiken om met akkoorden te begeleiden, of er een solo overheen te spelen. Of, nog leuker, met twee gitaristen aan de slag gaan. Het gebruik van de backing tracks wijst zichzelf, alle knoppen en symbolen hebben een "tooltip", zodat je direkt weet wat de functie is. Omdat de databases met backing tracks bijzonder omvangrijk zijn, moet je soms even wachten totdat de module volledig in je webbrowser is geladen.



Met name als je een solo wilt gaan improviseren op een backing track, kun je optimaal gebruik van de website maken door twee browservensters naast elkaar te openen, zoals je hieronder ziet.



In het linkervenster op je scherm zoek je de gewenste backing track, en door je muisaanwijzer op het akkoordsymbool te plaatsen, zie je de akkoorden die in de backing track worden gebruikt. In het rechtervenster kies je vanuit de module ""TOOLZ" online applicaties" een applicatie waarin je de bij de backingtrack behorende toonladder op je beeldscherm ziet. Je hebt nu zowel de akkoorden als de toonladder voor de desbetreffende backingtrack in één scherm, zodat je de noodzakelijke informatie voor zowel slagritme begeleiding als solospel, in één oogopslag ziet. De module ""TOOLZ" online applicaties" leggen we in de volgende tips uit.

    Tip 12   

De laatste menu-optie in de sectie praktische en ondersteunende modules is "Programma's & Downloads", waar je een grote hoeveelheid ondersteunende applicaties terugvindt. Een aantal wijzen zich vanzelf. In de module "Nieuwsbrieven" vind je alle nieuwsbrieven terug, die GuitarJan.com periodiek aan de nieuwbrief-abonnees verstuurd. Handig als je niet vanaf 2018 al gebruik maakt van de website, dan kun je in ieder geval alle nieuwtjes nog een keer teruglezen.

Hierboven zie je een afbeelding uit de module "E-boeken", waar je tientallen E-boeken over muziektheorie, solo's, akkoordenspel etc. kunt inzien en downloaden. Bij heel veel boeken horen ook allerlei bijlagen, zoals:

Het E-boek openen of downloaden, E-boeken zijn altijd in het PDF formaat.


Download-mogelijkheid van Guitar Pro tabs, alle tabs gemaakt in Guitar Pro versie 7 (of hoger).


Download-mogelijkheid van bij het E-boek behorende backingtracks (ZIP formaat).


E-Boek versie als externe applicatie, specifiek voor het Windows©® besturingssysteem.


E-Boek versie als externe applicatie, specifiek voor het Apple©® besturingssysteem.



    Tip 13   

De module "DEEP DIVE thema studies" Brengt je naar de schatkamer van informatie voor de meer gevorderde gitarist, waarbij iedere DEEP DIVE studie in beginsel 3 tot 5 pagina's groot is, en als het ware een crash-course vormt om jezelf snel en efficiënt, in een bepaald muziektheoretisch thema in te graven. De DEEP DIVES zijn verdeeld in categoriën.
Soms zijn er bijlagen bij een DEEP DIVE themastudie, die je dan terugvindt in het downloadable bestand, meestal een ZIP file.

    Tip 14   

Het juweeltje van de website is de module "TOOLZ online applicaties", waar je een grote hoeveelheid online applicaties terugvindt, allemaal bedoeld om je bij het gitaarspel te ondersteunen. In eerste instantie ziet dit scherm er erg overweldigend uit, maar het valt allemaal wel mee. Onderstaand zie je het overzicht van de online ondersteunende applicaties stand mei 2024.


De online applicaties in de module "TOOLZ online applicaties" zijn in 4 verschillende categoriën verdeeld, zoals je in bovenstaande afbeelding ziet. Voor een groot aantal applicaties wordt je geacht wel een (behoorlijke) muziektheoretische basis te hebben. Een heleboel applicaties hebben een handleiding bijgevoegd, die in de vorm van een popup-venster verschijnt. De handleiding is echter niet voldoende om ontbrekende kennis te vervangen. Voor een efficiënt gebruik van de "TOOLZ" is het verstandig om de menu-opties "Muziektheorie" en "Muziekgenres" doorgenomen te hebben, alsmede een aantal E-boeken over muziek- en akkoordentheorie.

    Tip 15   

Het onderste deel van de module "TOOLZ online applicaties" bevat een aantal links naar websites, die wij professioneel genoeg vinden om je te ondersteunen bij aanvullende muziek- en speeltechnische informatie, die je wellicht naast de website van GuitarJan.com verder nodig hebt. De website links zijn verdeeld in vier categoriën: Akkoorden & toonladder tools, Theorie en achtergrondinformatie, Guitar Pro, backing tracks & midi, en Tabs, sheets & transponeren. Alle externe websites openen in een apart venster, of op een nieuw tabblad in je browser.

    Tip 16   

De laatste module die je onder de menu-optie "Programma's & Downloads" terugvindt, is de module "Stand-alone applicaties". Dit zijn zogeheten uitvoerende programma's (EXEcutables), die je kunt downloaden en installeren, die niet via de webbrowser werken. De programma's worden direkt op de harddrive van je laptop of desktop geïnstalleerd, en start je op door erop te dubbelklikken. Iedere externe applicatie is voorzien van een uitgebreide beschrijving wat je er precies mee kunt doen. Deze programma's kunnen handig zijn als je niet altijd online kunt werken met de GuitarJan.com website. Alle programma's in deze module zijn uitsluitend geschikt voor installatie en gebruik op Windows systemen.

    Tip 17   

Als je wilt weten wat de laatste aanpassingen aan de website zijn die de webmaster heeft gemaakt, kun je in de algemene module "Extra informatie" uit het dropdown-menu kiezen voor de optie "Logboek". In dit logboek worden de meest significante wijzigingen, per datum van implementatie, genoteerd. Dit is een handige optie als je een tijdje niet de website hebt bezocht, en nieuwsgierig bent naar alle aanpassingen die gedurende je afwezigheid zijn aangebracht binnen de website. Het logboek verschijnt in een pop-up venster.






    Tip 18   

Denk eraan dat deze website een gitaarleraar niet overbodig maakt. De theorie die je nodig hebt om een eersteklas gitaarspeler te worden leveren we via deze website, grondig studeren bij een gitaarleraar is een must om de theorie goed te leren toepassen.

We hebben geprobeerd de inhoud van deze website zo autodiactisch mogelijk op te zetten, maar met alleen deze theorie en wat YouTube filmpjes zul je snel in je verdere ontwikkeling als gitarist blijven steken.



Snel een module opzoeken: Fast Track



Muziek-
theorie
🢣 Basis
theorie
🢣 Introductie
muziek
theorie
Harmonie
leer
Tabulatuur
studie
C.A.G.E.D.
concept
Klassiek
gitaarspel
DEEP DIVE
thema
studies
Toonladder
theorie
🢣 Basis toonladders Pentatonische ladders C.A.G.E.D. systeem Specifiek basgitaar Online
applicaties
Specifiek Bluesmuziek
Specifiek Rockmuziek Specifiek ProgRock
muziek
Specifiek Reggae
muziek
Specifiek Funk
(neo) Soul
(smooth) Jazz
Diverse E-boeken DEEP DIVE
thema
studies
Speciale en
bijzondere
toonladders
Pentatoniek
en
C.A.G.E.D. theorie
🢣 Pentatonische ladders C.A.G.E.D. concept Specifiek Bluesmuziek Blues licks & riffs Specifiek Rockmuziek Specifiek basgitaar
Diverse E-boeken DEEP DIVE
thema
studies
Akkoorden
theorie
🢣 Basistheorie akkoorden Akkoord
diagrammen
Barré
akkoord
progressies
Specifiek basgitaar Specifiek Bluesmuziek Bluesmuziek
Lickz App
Specifiek Rockmuziek Rockmuziek
Chordz App
Specifiek Funk
(neo) Soul
(smooth) Jazz
Online
applicaties
Diverse E-boeken DEEP DIVE
thema
studies
Shapes en
moveable boxes
concepten
🢣 C.A.G.E.D. concept Barré
akkoord
progressies
Basgitaar
algemeen
Diverse E-boeken DEEP DIVE
thema
studies
Slagritme
studie en
oefeningen
🢣 Theorie
(+ audio)
Ritmesectie spel
(+ audio)
Specifiek Bluesmuziek Specifiek Rockmuziek Specifiek Reggae
muziek
Specifiek Funk
(neo) Soul
(smooth) Jazz
Basgitaar
algemeen
Basgitaar
specifiek
DEEP DIVE
thema
studies
Instrument
en
toebehoren
🢣 Versterkers
pedalen
digitaal
🢣 Electrische gitaar BOSS/Katana gear Basgitaar & gear
Muziek
en
speelstijlen
🢣 Signature
styles en
tabulaturen
🢣 Specifiek Bluesmuziek Bluesmuziek
Lickz App
Specifiek Rockmuziek Rockmuziek
Chordz App
Specifiek ProgRock
muziek
Specifiek Reggae
muziek
Specifiek Funk
(neo) Soul
(smooth) Jazz
Specifiek
Klassiek Gitaarspel
Basgitaar
algemeen
Basgitaar
tabulaturen
Basgitaar
voorbeelden
Basgitaar
V.o.X.
training
Diverse E-boeken DEEP DIVE
thema
studies
Samen
spelen
en/of
solospel
🢣 Studie en
improvisatie
🢣 C.A.G.E.D. systeem Blues
samenspel
Rock
samenspel
Reggae
samenspel
TabsPro
Songs
TabsPro
Solo's
TabsPro
Scores
Blues
backing
tracks
Rock
backing
tracks
ProgRock
backing
tracks
Reggae
backing
tracks
R&B
backing
tracks
Nu-Jazz
backing
tracks
Funk etc.
backing
tracks
Basgitaar
backing
tracks
Speciale en
bijzondere
toonladders
Diverse E-boeken DEEP DIVE
thema
studies
Bestaande
songs
en/of
solo's spelen
🢣 Audio
video
tabulaturen
🢣 TabsPro
Songs
TabsPro
Solo's
TabsPro
Scores
Diverse E-boeken
Backing tracks
electrische
en
basgitaar
🢣 Slagritmes
samenspel
solo's spelen
🢣 Barré oefeningen Ritmesectie oefeningen Backing tracks
(algemeen)
TabsPro
Songs
TabsPro
Solo's
TabsPro
Scores
Blues
backing
tracks
Rock
backing
tracks
ProgRock
backing
tracks
Nu-Jazz
backing
tracks
Funk etc.
backing
tracks
Basgitaar
V.o.X.
training
Basgitaar
ritmesectie
training
Reggae
backing
tracks
R&B
backing
tracks
Speciale en
bijzondere
toonladders